Voice Beat - Logo
Banner

Ervaringen

Marja Bod :


Ik heb zangles bij Cleo. Ik vind haar helemaal geweldig. Naast dat ze technisch veel tips en oefening doet, kijkt ze ook naar wat jij als leerling wilt leren en doen. Nu ben ik met bezig een eigen lied schrijven op een bekende melodie (die ook qua akkoorden anders kunnen worden) . Cleo speelt zelf de piano dan en zo kunnen we samen een lied maken. Erg leuk en uitdagend. Ik ben erg tevreden.

Harm:
Feline is een goede en vriendelijke zangcoach en ik heb al veel geleerd van haar!


 

Sanne:


De zanglessen van Reitse zijn voor mij echt een ontspanning. Ik heb nu al twee jaar les van Reitse en het blijft heel leuk en leerzaam. De lessen zijn vaak hetzelfde opgebouwd. Het eerste dat we doen is warm zingen, doormiddel van een aantal kleine oefeningen, en daarna werken we aan een liedje. Dit nummer mag je zelf uitkiezen, en dat maakt het verbeteren van het nummer tijdens de lessen ook zo leuk! We werken geen strak plan af, Reitse stelt niet bij ieder nummer bepaalde eisen, maar hij vraagt aan jou of je ergens in het nummer moeite mee hebt, of dat je een specifiek deel hebt waar je aan wilt werken. Dit zorgt ervoor dat je als leerling heel vrij bent, maar toch een heleboel leert. Bijvoorbeeld hoe je ademsteun kan toepassen in een nummer, hoe je dynamiek kan gebruiken en gevoel in een nummer kan leggen om het nummer overtuigender of beter te maken. Reitse geeft je tips, waardoor je je steeds zelfverzekerder voelt, en de lessen echt plezierig zijn!

Inge:


Sinds drie jaar volg ik individuele zanglessen bij Reitse. Ik vind de lessen heel prettig, positief, leerzaam en inspirerend. Techniek, tekstbeleving, opbouw, eigenheid en speelsheid krijgen allemaal de aandacht. Reitse weet een ongedwongen sfeer neer te zetten waardoor het veilig voelt om te leren en uit te proberen. Zingen is voor mij je kwetsbaar opstellen, vrijuit durven ‘spelen’ en jezelf laten horen. Reitse nodigt me keer op keer uit te blijven verbeteren, grenzen te verleggen, uit mijn comfort zone te stappen en te blijven groeien. Het is te merken dat hij veel kennis en ervaring heeft, juist doordat hij hele lastige dingen in eenvoudige taal of technische tricks om weet te zetten en te integreren in een zangoefening. Voor je het weet gaat het zingen makkelijker en voel je je vrijer en ‘thuis’ in je eigen stem. Ik beveel hem van harte aan!

 

Nova:


Mijn naam is Nova en ik heb nu ongeveer 2 jaar zangles van Reitse. Het was voor mij best spannend om zangles te nemen, omdat ik hier nooit echt serieus mee bezig was geweest. Ik vond het ook eng om 1 op 1 te zingen voor iemand. Toen ik ging zoeken op internet vond ik veel verschillende opties voor zanglessen, maar mijn keuze ging eigenlijk meteen uit naar Voicebeat. Ik besloot om een proefles te doen. In deze proefles hebben we een liedje geoefend en kreeg ik tips en tricks van Reitse. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij hem en hij kon veel vertellen over zijn kennis van muziek. Nu 2 jaar later kijk ik nog steeds uit naar elke les en leer ik elke les weer wat nieuws. De ene keer ligt de focus op zang technieken, de andere keer op hoe je je emotie in een liedje legt. Ook is er elk jaar een eindshow waar je naar toe werkt, persoonlijk vind ik dit het leukst omdat je dan echt naar een doel toe werkt. Tijdens de lessen wordt je erg vrij gelaten in wat jij wil en er is altijd tijd voor een lolletje. Ik heb mezelf echt zien groeien in de afgelopen 2 jaar en ik ben zekerder van mijn eigen kunnen, en dit met de hulp van Reitse. Hij heeft mij in mezelf laten geloven, en volgens mij nog vele anderen.

Rick:


Zangles bij Reitse geeft ontspanning. Hij zorgt ervoor dat je je snel op je gemak voelt. Je hoeft als leerling geen huiswerk te doen als je het niet wil. Je mag ook zelf aangeven welk liedje je wil behandelen en waar je op wil letten. Reitse zorgt door middel van tips dat ik mij nog beter kan inleven. Vaak werkt Reitse met mij een paar lessen aan een nummer om te kijken hoe we het sterker kunnen maken. Ik vind dat erg fjn, omdat je dan kan bouwen aan een nummer. Het plezier is, zoals hij zegt, het belangrijkste en dat laat hij ook zien in de les. Reitse is gericht op de leerling en niet op een evt. stappenplan dat hij moet afwerken. Daardoor voel ik veel waardering voor mij als individu.

Arjan:


Ik ben Arjan en ik ben 19 jaar oud. Ongeveer in het begin van 2011 ben ik begonnen met de zanglessen bij Reitse. In het begin was dit redelijk onwennig omdat ik nooit durfde te zingen in het bijzijn van andere mensen. Reitse heeft mij hierin een groot stuk zelfvertrouwen gegeven. Zo zei hij tegen mij ‘kom op, zing, het maakt niet uit hoe het er uit komt’. Dan ga je op een gegeven moment vanzelf wel zingen en in je zelf geloven. In één van de eerste lessen begonnen we te kijken wat het bereik is van mijn stem en stond ik meteen al versteld van wat eigenlijk mijn bereik is. Verder heb ik bij Reitse geleerd om goed naar de timing van een lied te luisteren. Hierdoor ben je al minder bezig met wanneer je moet inzetten. Ook zijn we begonnen met het gevoel plaatsen in een lied. Dit is een van de mooiste dingen die er zijn. Het geluid wat er dan verandert als je je in een liedje verplaatst en je gevoel uit. Door de tijdsdruk van mijn school kon ik helaas niet doorgaan met de lessen wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds erg jammer vind. Ik hoop echt dat ik als ik wat meer tijd heb dat ik weer lessen kan gaan nemen bij Reitse, omdat de manier hoe hij het doet gewoon ontzettend leuk is

website by: www.webexsite.com
Voor meer informatie: contactformulier